Не само почвата и разположението влияят върху външното състояние на цветята. Много

...
Не само почвата и разположението влияят върху външното състояние на цветята. Много
Коментари Харесай

Какво трябва да добавите към водата при всяко поливане, така че стайните цветя да цъфтят обилно!

Не единствено почвата и разположението въздействат върху външното положение на цветята. Много зависи от качеството на водата, с която поливаме нашите растения. И водопроводът, който тече в нашите кранове, оставя доста да се желае. Хлор, тежки метали и други съставни елементи, попадащи в почвата с растенията, отравят живота им.

Мисля, че доста от вас са забелязали, че с течение на времето субстратът в саксиите се покрива с бяло покритие. Това значи, че в почвата се е натрупало огромно количество сол. В подобен субстрат цветята просто не могат да всмукват хранителни субстанции.

В допълнение, прекомерно твърдата и хлорирана вода въздейства отрицателно на кореновата система. Тя стартира да боледува и да се развива зле.

Така се оказва, че цветарът се грижи за растенията си, полива ги и всички те изсъхват и изсъхват. И по този начин, какво да извършите в този случай? Има излаз: би трябвало да употребявате вярната вода за напояване.

Един елементарен лимон ще омекоти водата и ще обезврежда всички нездравословни вещества . Можете, несъмнено, да употребявате истински лимонов сок . Но мисля, че е ненужно и доста скъпо. Затова употребявам първия вид за подкисляване.

Подкисляване на вода с лимонена киселина

Водата с лимонена киселина оказва помощ да се предотврати появяването на бял налеп в саксии, предизвиква по-доброто асимилиране на питателните субстанции от цветята и предотвратява развиването на хлороза и коренови болести.

По този метод водата с лимон пази нашите растения от отрицателни фактори и ги лекува. Само здрави цветя могат да порастват и да цъфтят изцяло.

Как се подготвя вода с лимон? Всичко е просто. Взимаме 5 литра вода , която след източване от чешмата би трябвало да престои най-малко едно денонощие при стайни условия.

Някои източници предлагат преварена вода. Силно не предлагам да вършиме това. Такава вода е мъртва, в нея няма О2 и множеството от потребните детайли се унищожават при варене. Ползите от такава вода за растенията също ще бъдат дребни.

Около една четвърт чаена лъжичка лимонена киселина би трябвало да се добави към посочения размер вода нагоре. Внимателно разтваряме сътрудника и поливаме цветята си. Използваме го всякога, когато нашите растения имат потребност от поливане

Преди всяко поливане пригответе свеж разтвор. Останалата лимонова вода е по-добре да не се съхранява.

С постоянната приложимост на такова лекарство даже болните растения ще се трансформират с течение на времето и ще се любуват на цъфтежа. Тази течност е подобаваща за поливането на цветя, които обичат неутрална почва.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР